MVRDV - Schinkelplatz Office

Schinkelplatz Office

On an empty site in the very centre of Berlin’s most historic district, MVRDV designed a classic office building following the city’s strict aesthetic and zoning guidelines, with a twist. The end-block conforms in almost every way, except for a slight swelling on one of its facades, accentuated by the dot pattern decorating them. The swelling reveals the influence of a spherical internal stair hall, a single small gesture of individuality in a sensitive historic area requiring cohesively polite architecture.

  • Country
    Germany
  • City
    Berlin
  • Year
    2012
  • Surface
    7000 m²
  • Client
    MVV GmbH & Co. KG
  • Status
    Design

Gallery

© all rights reserved

Credits

Architect
Principal in charge
Design team
Strategy & Development
Copyright: MVRDV

Share the Love